Tüp Bebek ve Diyet

Beslenme tüp bebek tedavi sürecinde oldukça önemli olup, tedaviye pozitif katkısı mevcuttur. Uzman bir diyetisyen desteği de alınabilir. Aslında kurallar basit, uygulaması kolaydır. Fast food dan uzak kalmak, rafine gıdalar tüketmemek, temiz beslenmek.

Tüp Bebekte Beslenme Önerileri

  1. Vücut kitle indeksi, yani ideal vücut kilonuza ulaşmalısınız. İlaç kullanım sürecine başlamadan ideal kilonuzu yakalamak için gerekli diyet ve egzersize başlamalısınız.
  2. Özellikle bitkisel proteinlerden olan nohut, mercimek, fasülye ve barbunya diyetinizde olmalıdır.
  3. Omega 3 açısından zengin kaynak yumurta ve balıktır. Haftada 2-3 defa bu besinleri mutlaka tüketmelisiniz.
  4. Kızartma, rafine ürünler, ızgaralardan uzak kalmalı; haşlama, fırında pişirme, buğulama yöntemleri tercih edilmelidir.
  5. Şeker ve tatlandırıcılardan uzak kalınmalıdır.
  6. Sigara ve alkol konusunda çiftlerin hassas olması ve tüketilmemesi önerilir.
  7. Folik asitten zengin yeşil yapraklı sebzeler, badem, kavrulmamış fındık, kabak çekirdeği tüketilmelidir.

 

tup-bebekte-beslenme-onerileri

 

Tüp Bebek ve Egzersiz

Bedenimiz dinamik bir sistem. Hareket etmek yenilenmeyi getirir. Yenilik sağlığı. Sağlık iyi yumurta ve spermi… Tedavi süresince transfer aşamasına kadar, haftada 2-3 defa yürüyüş veya diğer aktivitelerin yumurta gelişimine pozitif katkısı vardır.  Transfer sonrasında da hareketsizlik önerilmemekte, sadece ağır fiziksek aktivitelerden uzak kalmak tavsiye etmekteyiz.  Transfer sonrası ortalama 30 dakikalık istirahat yeterli olmakta, uzun bir yatak istirahatine gerek duyulmamaktadır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

tup-bebek-ve-saglikli-yasam
Tüp Bebek ve Sağlıklı Yaşam

Kliniğimize, bebek sahibi olma amacıyla başvuran çiftlerde nedene yönelik tedavi düzenlenir. Kısırlık yani infertilite tanısı…

kisirlik-nedenleri
Kısırlık Nedenleri

Özellikle evlenme yaşının 30 lu yaşları geçmesi ve ekonomik problemler nedeniyle çocuk sahibi olma yaşı 40 lı yaşlara ulaşmak…

kisirlik-tedavisi
Kısırlık Tedavisi

Tedavi şekli; infertilite süresine, kadının yaşına ve tercihlerine göre farklılık gösterir. Tedavi kimi zaman basit, kimi zam…

Ne Aramıştınız?