Gebede Osteoporoz

Genellikle gebeliğin son 3 ayında ortaya çıkan, sırt ağrısı ile bulgu veren çoğunlukla da gebelikten sonra düzelen bir durumdur. Gebelikte osteoporoza bağlı kemik kırıkları doğum sonrası 3-4 ay içinde olabilir.

Kemik Kırılmaları

Kırıklar genellikle omurgada olup, kırık olmasa bile osteoporoza bağlı ağrılar doğumdan sonra geçicidir. Gebe kadında osteoporoz tedavi edilmelidir ve her gebenin beslenmesi dikkatle hazırlanmalıdır.

Gebelik ve emzirme döneminde kadının günlük kalsiyum ihtiyacı; 1000 ila 1300 mg'dır. Bu oran karşılamadığı sürece D vitamini emilimi de yetersiz kalmakta ve kemik dokular önemli derecede hasara uğramaktadır. Hasara uğrayan kemiklerde zayıflama ve kırılmalar açığa çıkmaktadır.

Kemik kırılmaları problemi ile karşılaşmamak ve anne karnındaki bebeğin de kalsiyum ihtiyacını karşılamak amacı ile gerekli önlemler alınmalıdır.

İlgili içerik: Gebelikte Kas İskelet Sistemi

Bunlar da İlginizi Çekebilir

gebelik-ve-cevre
Gebelik Ve Çevre

En büyük risk enfeksiyon ve kimyasal maddelerdir. Özellikle civa içeren gıdalar kesinlikle tüketilmemelidir. Amerikan gıda ve…

gebelik-gelisimi-gebelik-yasinin-belirlenmesi
Gebelik Gelişimi - Gebelik Yaşının Belirlenmesi

Gebeliğin toplam süresi ile ilgili birçok terim mevcuttur. Genel olarak başlangıç süresi olarak son adet tarihi alınır, çünkü…

gebelikte-hipertansiyon
Gebelikte Hipertansiyon

Gebede tansiyon yükselmesi 2 farklı grupta incelenir. kronik hipertansiyon, gebelik öncesindede bu kadınların tansiyonu …

Ne Aramıştınız?